OmVård - Jämför svensk vård

Heimdals vårdcentral

Stengärdsgatan 22, 50334 Borås Visa på karta
Telefon 033226100
Omdömen
1
2
Lämna omdöme

Gör ert jobb!

Jag var hos Heimdal för drygt ett år sedan med smärtor i bröstet. Efter ett snabbt samtal med en läkare kom stetoskopet fram. Han lyssnade lite snabbt och gav med sedan en diagnos om en sträckning i en muskel i bröstet. En Ipren och en Alvedon var lösningen för detta. Han tog inte ens ett EKG. När smärtan inte släppte efter drygt två timmar ringde jag istället min syster som är sjuksköterska. Hon tog ett EKG på mig och såg genast en avvikelse. Jag blev senare inlagd på sjukhuset med hjärtsäcksinflammation...
Gräddet på moset var nog när jag i förra veckan ringde in för att få ett recept på min astmamedicin och fick till svar att en läkare skulle titta på det och att det skulle finnas recept på det dagen efter. Nu har det som sagt gått en vecka och efter ett besök på Apoteket fick jag reda på att detta inte hade kommit in. Det är folks liv ni handskas med! Se över era rutiner och gör om, annars kommer ni inte ha några patienter kvar tillslut.

Omdömesdelare 
Johan
1 år och 9 månader sedan (april 2014)
Svara

Brist på svensktalande läkare.

Denna vårdcentralen har ingen svensk läkare.
Är svåra att kommunicera med, samt fruktansvärt dåliga på att lyssna.
Hinner knappt förklara innan de avbryter, och ställer diagnos.
Har haft denna vårdcentral under flera år men varit lika usel hela tiden.
Äntligen bytt till annan....

Omdömesdelare 
Besviken vårdnadstagare
1 år och 10 månader sedan (april 2014)
Svara

Provsvar

Efter att ha tagit blodprov fick jag skriftligt svar veckan därpå. I svaret angavs inga resultat från proverna. Där stod bara att jag var kallad till ny provtagning. Ingen närmare förklaring gavs. Det här tycker jag var ett dåligt bemötande. Jag blev förstås jätteorolig när jag fick brevet och undrade vad jag rimligen kan lida av då jag har blivit kallad till nya prover. Vad dessa nya prover skulle bestå av framgick inte heller. Eftersom vårdcentralen hade stängt för dagen fick jag vänta till nästa dag då jag ringde och frågade efter information. Då fick jag veta resultatet av de första proverna, men fick ingen detaljerad beskrivning av vad de nya proverna innebär.

Jag tycker att ni ska vara tydligare gentemot patienten när ni lämnar ut provsvar. Ni bör berätta om alla resultat ni har tillgängliga. När man blir kallad till nya prover är det viktigt att ni förklarar varför och hur det ska gå till. Bristande information skapar bara onödig oro.

Hälsningar
Linnéa Börjesson

Omdömesdelare 
Linnéa Börjesson
3 år och 10 månader sedan (april 2012)
Svara
Lämna ett omdöme
Jag rekommenderar den här vårdcentralen

Det var rent och fräscht på vårdcentralen

Jag fick bästa möjliga vård så vitt jag själv kunde avgöra

Jag fick vara så delaktig som jag ville i beslut om min vård


Vad är bra och/eller vad kan förbättras?

Skicka
Ditt omdöme kommer att visas direkt på den här sidan.
Så tyckte andra
Rent och fräscht?
100%
JA
NEJ
Bästa möjliga vård?
33%
67%
JA
NEJ
Delaktig i beslut?
100%
JA
NEJ
 
Hur ska jag tolka stapeldiagrammet?

Stapeldiagrammet visar resultatet för ett enskilt mått. Under staplarna finns en axel som visar vad som är önskvärt – ett högt eller ett lågt värde.

Hur ska jag tolka data i tabeller?

Om du klickar på Tabell så får du resultaten uppvisade i tabellformat. Var noggrann med vad som anges i tabellerna och om ett högt eller lågt värde är önskvärt.

Du kan sortera tabellen genom att klicka på kolumnrubriken för den kolumn som du önskar sortera efter.

Hur ska jag tolka spindeldiagrammet?

Om du klickar på Diagram får du resultaten för flera mått samtidigt i ett spindeldiagram för två enheter som jämförs. Diagrammen är konstruerade så att det är alltid bättre med en större figur än en mindre figur.

Denna vy är inte tillgänglig

Denna vy är inte tillgänglig för det innehåll som just nu är valt i vänstermenyn.

Rekommendationer

Tummarna visar hur många av dem som lämnat omdömen som har svarat ja (Tumme upp) respektive nej (Tumme ner) på påståendet "Jag rekommenderar den här vårdcentralen".

%1 rekommenderar den här vårdcentralen!
%1 rekommenderar inte den här vårdcentralen
Rent och fräscht?

Grafiken visar hur många av dem som lämnat omdömen som har svarat ja respektive nej på påståendet "Det var rent och fräscht på vårdcentralen".

Bästa möjliga vård?

Grafiken visar hur många av dem som lämnat omdömen som har svarat ja respektive nej på påståendet "Jag fick bästa möjliga vård så vitt jag själv kunde avgöra".

Delaktig i beslut?

Grafiken visar hur många av dem som lämnat omdömen som har svarat ja respektive nej på påståendet "Jag fick vara så delaktig som jag ville i beslut om min vård".